perjantai 22. helmikuuta 2013

Proteiinipizza

Bongasin viime viikolla Elinainen-blogista proteiinipizza ohjeen ja päätin tänään perjantain kunniaksi kokeilla miltä se oikein maistuu. En ollut ennen tehnyt itse pizzaa ja yllättävän helppoahan toi oli, en mä sitten tiiä onko tavallisen pizzan teko jotenkin vaikeampaa? Mutta tämä resepti sopi mun kokkaustaidoille oikein hyvin :D

Pohja

1 prk maitorahkaa (250g)
150g juustoraastetta
2 kananmunaa
4 rlk vehnäleseitä
0,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte 
(oma versio)

Atrian ylikypsää kinkkua
Kirsikkatomaatteja
Säilykeherkkusieniä (pieni purkki)
Ananaspaloja (purkki)
Tomaattisosetta (70g purkki)
Juustoraastetta

Sen verran muutin tota pohjaa, etten laittanut ihan noin paljon juustoa. Ostin kaupasta 175g pussin ja jaoin sen suurinpiirtein puoliksi pohjaan ja täytteeseen. Kinkkua ja tomaattia laitoin aika reilusti, niin että koko pellilliselle tuli tasaisesti niitä. Täähän on tosi simppeli ja nopea ruoka, pohjan ainekset vain sekoitetaan yhteen ja levitetään pellille leivinpaperin päälle. Pohja esipaistetaan 200 asteisessa uunissa 10 min ja sen jälkeen lisätään täytteet ja paistetaan 20 min. 

Mä olin alussa hieman epäileväinen ton pohjan suhteen, koska ihan oikeasti toihan kuulostaa rehellisesti sanottuna aika pahalta :D Mutta toi oli yllättävän hyvää ja varmaan pitää joku toinenkin päivä tehdä tätä uudestaan.

Ohje on alkuperäisesti täältä ja siinä täyte on hieman erilainen ja tuolta sivulta näkee myös tarkat kalorimäärät sun muut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti