lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kreikka - Kos

Kesäloma tuli ja meni, kolme viikkoa sain nauttia "vapaudesta"! :D Tänä vuonna säät kuitenkin tuotti aika suuren pettymyksen. Helteet kyllä tuli - tällä viikolla kun olin jo takaisin töissä.. Koska säät ei suosinut niin varattiin J:n kanssa äkkilähtö vikalle lomaviikolle. Meidän ei tosiaankaan ollut tarkoitus lähteä minnekään kun oltiin maaliskuussa Teneriffallakin - mutta kesä ei ihan tuntunut kesältä kun tuuli, oli pilvistä ja lämpötilakin oli korkeimmillaan ehkä siinä +15 asteessa. Yksi päivä sitten katsottiin netistä halvimmat matkat ja päädyttiin varaamaan äkkilähtö määrittelemättömällä hotelilla Kossille. Vähän jännitti kun mentiin ekaa kertaa Apollomatkojen järjestämälle matkalle eikä tiedetty hotellista mitään. Meillä kävi kuitenkin todella hyvä tuuri ja päästiin Aegean Blu nimiseen neljän tähden huoneistohotelliin joka sijaitsi n. 50 m rannasta ja kaupunkiin alle 2km matka. Oltiin siis todella tyytyväisiä.

Paikkana Kos oli oikein kiva, ei siellä mitään kovin erikoista ollut, voisi sanoa että aika perus rantakohde. Se mitä matkalta haluttiin oli aurinkoa ja lämpöä ja sitähän riitti. Ruoka oli myös todella hyvää, niinkuin Kreikassa yleensäkkin. Ainut huono juttu oli että palvelu oli melkein jokaisessa ravintolossa älyttömän hidasta. Joissakin paikoissa ruokalistoja ja juomatilauksia sai odottaa varmaan yli 10 minuuttia ja varsinkin kun olisi halunnut maksaa ja jatkaa matkaa, tarjoilijoita ei näkynyt missään lähellä. Onneksi meillä ei kuitenkaan ollut kiire minnekkään. Kossilla näkyi aika paljon nuoria ja sehä on aika tunnettu hyvänä bilepaikkana. Me ei kuitenkaan käyty missään klubeilla, lähinnä istuttiin kivoissa ravintoiloissa ja vietettiin iltaa tai käveltiin ja katseltiin paikkoja. Ei myöskään ostettu melkein mitään, muutaman tuliaisen lisäksi tuotiin kotiin pari oliiviöljy pulloa ja pesusieni joka oli viereiseltä Kalymnoksen saarelta. Mun synttäreitä varten tuotiin myös muutama pullo viinaa ja muuta juotavaa, kun huomattiin että hinnat oli aika halpoja Suomeen verrattuna.

Käytiin yhdellä Apollomatkojen retkellä, kolmen saaren risteilyllä. Se oli koko päivän kestävä risteily jonka aikana vene pysähtyi kahdella saarella ja kolmannella ei päässyt maihin, mutta halukkaat pääsivät uimaan ja snorklaamaan. Suurimman saaren nimi oli Kalymnos, mutta kahden muun pienemmän saaren nimeä en millään muista. Kalymnoksella käytiin pesusienitehtaassa, muuten ohjelma oli hyvin vapaata ja saatiin mennä miten haluttiin. Toinen saari jossa päästiin maihin oli aika pieni, mutta siellä oli upean näköinen ranta jossa oli todella hienoa valkoista hiekkaa. Nähtiin päivän aikana paljon eri paikkoja, mutta jotenkin kuitenkin tuntui että retkestä jäi puuttumaan jotain. Olisin ehkä halunnut kuulla vähän lisää tietoja saarista tai Kossista, mutta noin yleisesti retki oli onnistunut, myös ruoka jonka veneen henkilökunta valmisti oli hyvää.

Viikona aikana käytiin myös Kossin linnassa ja mönkkäriajelulla, mutta kirjoitan niistä toisen postauksen. Nyt pitäisi ehkä vähän ryhdistäytyä ja nousta ylös sohvalta ja keksiä jotain tekemistä. Vähän kyllä ärsyttää että koko viikon on ollut hieno ilma ja nyt kun tuli viikonloppu niin on pilvistä... toivottavasti huomenna olisi hyvä ilma! Loppuun vielä kuvat veneretkeltä :)








1 kommentti: